HTML

bigblogger

Napi politikai kommentek itt hívom fel a figyelmet, hogy a bigblogger@freemail.hu címre írt leveleket nem kapom meg.

Friss topikok

Demcsák és a PC

2007.03.25. 15:26:00

bigblogger
Igen, D.ZS.-ből mindennapra jut egy adag... Tegnap előtti blogozásában, arról biztatja a közvéleményt és a szennysajtót, hogy igenis folytatja, büszke a punirucis fotóira és nagyon bánja a blogjában elkövetett tetteit.
Ami mindenkinek szemet szúr a bejegyzésében a PC nem, nem mint személyi számítógép, hanem mint politikailag korrekt (politically correct)




Idézem:És ha már a blogbejegyzés kapcsán elhíresült mondatnál tartunk. A mondat utólagos, kapkodó kitörlésénél csak egy nagyobb hülyeséget csinálhattam: hogy leírtam! És ezt sem azért írom, mert időközben kiderült, hogy a mondat micsodai politikai támadások ürügye lehet, vagy mert nyilvánvalóan nem PC (politically correct). Ha csak ezért nem írtam volna le, de gondolni azért ezt gondolnám, az éppúgy nem volna rendben. Akkor ugyanis én is olyan álszent volnék, mint azok, akik pornót kiabálnak néhány fehérneműs fotó láttán... Kérdés még mindíg bennem motoszkál, hogy a PC nyelvújjítás része lenne vagy kérkedés nyelvtudással?

2 komment

Címkék: politika modell komment dzs

A bejegyzés trackback címe:

https://bigblogger.blog.hu/api/trackback/id/tr6150756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ElChe · http://bigblue.reblog.hu/ 2007.03.25. 15:52:56

Valahol azt olvastam, hogy a PC azt jelenti, Political correctness. Igaz, ebben a mondatban a politically correct is értelmes.

Lakusz 2007.03.25. 21:34:59

PC-t is a zamerikaiak találták ki... (en.wikipedia.org/wiki/Political_correctness)

Amugy a kérdésedre a válasz részemről valahogy így szólna:
Gondolom minden foglalkozás használ a maga "szubkulturájában" adott nyelvi rövidítéseket, így részéről semmi gond, hogy ezt használta. Inkább az hogy, hol. Nemtudom az idézés honnan volt, de gondolom a nagyközönségnek szólt. Ezáltal felmerül a kérkedés esete is a rövidítés használatával, lehet valami belső indítattás révén, hogy na lássuk tanult ő is valamit...
Szakmámra levetítve... én se azt írom visszaigazolásban hogy 1/2 DBL NS jun15-16 xFT visszaigazolva, hanem "Köszönjük foglalását és egyben visszaigazolom a franciaágyas szobát mely június 15től 16ig, 1 éjszakára szól xFT/ éjszakával számolva, nemdohányzó preferanciával."

Kiegészítés... szerintem amugy nem lehet hogy tulliheged ezt a PC-s dolgot? :)
süti beállítások módosítása