HTML

bigblogger

Napi politikai kommentek itt hívom fel a figyelmet, hogy a bigblogger@freemail.hu címre írt leveleket nem kapom meg.

Friss topikok

Választások 2007 után

2007.03.20. 19:34:00

bigblogger
Hell blogját olvasva az index cikkéből kiindulva némi kommentem van a dolog kapcsán...

A harmadik ciklusát kezdő politikus, Debrecen polgármestere, aki az önkormányzati választásokat elsöprő mintegy 3/4-es többséggel nyerte és került vissza "Önormányzati" székébe maga mögé utasítva a kormánypárt jelöltjét, a Debreceni Egyetem rektorát Bazsa Györgyöt.

Bizony a Debreceniek hálásak is neki, bár többen ellenzik munkásságát. Az általa kölcsönből építetett főtér (Kossuth tér) rőla kapta a ma közbeszédben lévő nevét; Kósa-tér. Valószínüleg áthallás van a dolog mogött, hiszen a tér közelében lévő Tótfalusi tér ma Dósa Nádor tér,  (amit a helyi lakosok sokáig nem tudtak kimondani és akkoriban került polikikai célpontba a mai polgármester) hangzásában is hasonlit az előbb említetthez.

Kósa-Dósa

Egyébként a város első embere a liberalista szinekben tündöklő Hevessy Józsefet váltotta, aki 8 évig nem csinált semmit.

Kósa Lajos azzal az ötlettel állt elő, hogy a választásokra a szavazóképes állampolgároknak "be lehessen" jelentkezni, ezzel is csökkentve a költségvetés erre szánt keretét és így athoch x-előket ily módon "kirekeszteni".

Polgármester Úr!

Esetlegesen nem lehetne a jelentkezőket demokratikusan megszűrni oly módon, hogy egy teszt-totó kereteiben máris ki lehetne szürni azokat, akik nem felkészültek a válsztói jogra?

Néhány tipp a totóhoz:

Magyarország államformája:

  • Királyság
  • Köztársaság
  • Népköztársaság
Bangó Margit művésznő minden bizonnyal nem ment volna át a teszten, emlékezzünk vissza Gyurcsány bácsi győzelménél mit mondott...
Vagy sugalta neki valaki, hogy ez lessz és szokassuk a népet?

Szólj hozzá!

Címkék: politika választás komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bigblogger.blog.hu/api/trackback/id/tr3548882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása