HTML

bigblogger

Napi politikai kommentek itt hívom fel a figyelmet, hogy a bigblogger@freemail.hu címre írt leveleket nem kapom meg.

Friss topikok

Romboló feministák tűsarkúban

2007.03.22. 23:40:00

bigblogger
Bizonyára használunk kifejezéseket, amelyeknek pontos tartalmával nem vagyunk tisztában, ilyen pl. a hímsoviniszta kifejezésünk, amit manapság igen nagy szeretettel használunk a férfi nem egyedeire.
Mit is jelent ez?
Röviden-tömören: Nőt lenéző, nőt gyűlölő.

A kifejezés használatához sokban segített az autonóm nők szervezeteinak megjelenése a semmiből való hirtelen mód való kiemelkedésük. Ők a feministák!

Meghatározás:

feminizmus politikai eszme és mozgalom, amely a nők társadalmi felszabadításáért, a férfiuralom ellen küzd. A női egyenlőtlenség kérdé­sét először a 19. századi liberális feminista gondolkodók fogalmazták meg: a nők törvény előtti egyenlőségéért szálltak síkra. Törekvéseik eredmé­nyeként először Új-Zélandon kaptak a nők szavazati jogot 1893-ban, az Egyesült Államokban 1920-ban, míg Magyarországon csak 1945-ben. A 19. század végétől a marxi társadalomszemléletből levezetett szocialista feminizmus a nők gazdasági kizsákmányolását helyezte a középpontba. Eszerint az osztálynélküli társadalom megoldja a nők egyenlőtlenségé­nek ügyét is. A hatvanas évektől a radikális feminizmus hívei megkülön­böztetik a »biológiai nemet« (sex) és a »társadalmi nemet« (gender). Azt állítják: a magánszféra is politika, amivel megkérdőjelezik a köz- és magánszféra hagyományos megkülönböztetését. Az 1980-as évek neo­konzervatív fordulata nyomán a feminizmusban is előtérbe került a női­ség mint gondoskodás eszménye. A női gondolat felbukkan a zöldmoz­galmakban, valamint az anarchizmusban is. A posztmodern feministák a patriarchális beszédmód leleplezésén fáradoznak. A rendszerváltás utá­ni Közép-Európában a korábbi állami ideológia szintjére emelt egyenjo­gúság (pl. a nők kötelező munkába állása) után népszerűnek tűnt a ha­gyományos női szerepekhez való visszatérés. A térség új demokráciái­ban a feminista eszméknek egyelőre nincs jelentős társadalmi hatásuk.


Ez áll a lexikonokban, ám a valóság ennél sokkal bonyolultabb és jóval radikálisabb.
A mozgalom magyarországi legkártékonyabb képviselői nem áltattak milliós kárt (károkat) okozni kizárólag dőre és fölös harcuk miatt.
Évszézadra visszanyúló trendeket, szokásokat felborítani. Az Ők javallatára engedélyezték a nagykorú lányok végleges nemzőképtelenné tételét, stb, stb..

A www.tusarok.org csajok még "répaérdeméremmel" is ki lettek tüntetve jó közösségi munkájukat megköszönve.

Miért is kaptak kitüntető címet?

Kiharcolták, hogy a Rudas-ban, a homoszexuálisok körében már-már trendként (védjegyként) ismert fűrdőben saját napot kapjanak a szebbik nem képviselői.

Ennek következében a napi 6000 körüli látogató helyett mintegy 40 fizető vendég volt a női napokon. A Rudas vezetősége szerint nullszás nap akkor lett volna, ha háromszor ennyi látogató lett volna.
Demszky audenciát adott és támogatásáról nyugtatta meg a csajokat...

Kérdés az, hogy a keletkezett bevétel-kiesésért ki a felelős?

Szólj hozzá!

Címkék: komment feminin

A bejegyzés trackback címe:

https://bigblogger.blog.hu/api/trackback/id/tr9449886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása